Kelionės į Šveicariją ne tik dėl kalnų, bet ir dėl gurmaniško maisto

Tiems, kas mėgsta gurmaniškas pažintis, būtinai reikėtų apsilankyti Šveicarijoje. Gurmaniškos kelionės į Šveicariją – puikus pasirinkimas. Kasmet vis daugiau keliautojų leidžiasi į tokias keliones, kuriose Šveicariją pažįstama per skonius ir aromatus. Statistika sako, kad kiekvienas šveicaras per metus suvalgo kiek daugiau nei 10 kilogramų ir per apie 21 sūrio. Ir, žinoma, vynas…Tačiau tai toli gražu tik tai, iš ko susideda šveicariška virtuvė. Šveicarijos kulinarinė pusė – daug spalvingesnė.

Jau kelionės į Šveicariją lėktuvu galite paragauti vieno ar kito šiek tiek prie šveicariškų tradicijų priderinto užkandžio. Tačiau tai nepalyginama su tuo, ko galite paragauti iš tikros šveicariškos virtuvės. Galima sakyti, kad restoranai ir kavinės Šveicarijoje yra populiariausios lankytinos vietos.

Jeigu reikėtų trumpai apibūdinti šveicarišką virtuvę, tai būtų kažkas tarp prancūziško ir itališko kulinarinio paveldo. Tad šveicariškoje virtuvėje būtinai bus patiekalų iš miltų, mėsos, daug daržovių, sūrio ir, žinoma, atskirai aptarti verta desertus.

Manoma, kad Šveicariška tradicinė virtuvė pradėjo formuotis nepasiturinčių žmonių sluoksniuose. Todėl daugelis tradicinių šveicariškų patiekalų yra paprastai gaminami – verdami arba troškinami. Iš pradžių tai nebuvo prašmatnūs restorano lygio kulinariniai šedevrai, tačiau per daug metų šveicarai meistriškai ištobulino savo virtuvę.

Tradiciniai šveicariški pusryčiai

Kelionės į Šveicariją metu galite pastebėti, kad šveicarai pusryčiams skiria nedaug laiko ir nedaug dėmesio. Žinoma, viešbučiuose pateikiamuose švediškuose staluose rasite platų patiekalų pasirinkimą. Čia gali būti patiekiamos virtos ar keptos dešrelės, sumuštiniai su būtinai šviežiai kepta duona, virti ir kepti kiaušiniai, daugybė daržovių ir, žinoma, gausybė įvairių rūšių sūrių. Tačiau patys šveicarai pusryčiams dažniausiai renkasi avižinius dribsnius su pienu arba jogurtu. Tad net ir restoranų meniu per pusryčius galima užsisakyti tokį pusryčių variantą.

Ką šveicarai valgo pietums

Tradiciniai šveicarų patiekalai – dažniausiai virti. Kelionės į Šveicariją metu būtina paragauti tradicinių šveicarų patiekalų, tokiu kaip Rakletė. Svarbiausia patiekalo dalis – Raclette sūris, kurio viršus pakaitinamas, kad imtų lydytis. Tuomet sūris valgomas su virtomis daržovėmis ir apkeptomis bulvytėmis.

Kitas puikus pasirinkimas šveicariškiems pietums – tradiciniai virtų bulvių paplotėliai su įvairiais padažais ir priedais. Keliautojai gali paragauti aliejuje keptų bulvių paplotėlių su sūrio padažu, lašiša, daržovėmis.

Šveicarų pasididžiavimas – fondiu

Fondiu Šveicarijoje galite užsisakyti bet kuriuo paros metu praktiškai bet kurioje maitinimo įstaigoje. Kartais sakoma, kad iš tiesų tai ir yra tikras ir, ko gero, vienintelis tikrai šveicariškas valgis. Fondiu ruošiamas lydant kokybiškus vietinius sūrius su prieskoniais ir šiek tiek alkoholio, o tuomet į karštą sūrį nardinami skrudintos duonos gabalėliai. Prie fondiu gali būti patiekiama arba juoda arbata, arba vynas.

Šveicariška virtuvė neįsivaizduojama be desertų

Saldumynų mėgėjai kelionės į Šveicariją metu turės progos paragauti pačių įvairiausių desertų. Čia restoranuose desertų meniu platus ir turtingas. Šveicarai keliautojus vaišina įvairiais vietiniais kepiniais, tradiciniais šveicariškais morengais ir, žinoma, šveicarišku šokoladu.

    Siųsti užklausą